Jablečná variace na francouzskou cibulačku

Autor | Říjen 6, 2013
1479-cibule

V poslední době se mezi gurmány stále více skloňuje lehce alkoholický nápoj zvaný cider. Využili jsme jeho osvěžující chuť a spolu se sladce vyzrálým podzimním jablkem ho přidali do původní francouzské cibulačky. Jakou má tato inovativní varianta chuť, můžete vyzkoušet sami…

Budete potřebovat
2 malé cibule, nakrájené na jemno
1 větší jablko, oloupané, nakrájené na malé kousky
1-2 polévkové lžíce másla
1 polévková lžíce hladké mouky
150 ml jablečného cideru
¼ l kuřecího vývaru
½ šálku bílého vína
sůl, pepř, muškátový oříšek
alespoň den staré bílé pečivo
balíček plátkových sýrů

Postup
Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli a jablka. Zamíchejte, přikryjte a nechte asi 5-7 min dusit. Nezapomeňte občas kontrolovat a míchat. Cibule by měla zezlátnout a jablka téměř rozdusit. Po té přidejte mouku a půl šálku cideru, neustále míchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily. Pak přilijte kuřecí vývar, bílé víno a zbývající cider. Vše opět dobře zamíchejte, přikryjte pokličkou, snižte příkon sporáku a nechte asi 20 minut vařit. Nakonec osolte, opepřete a ochuťte čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem.

Jak servírovat
Předehřejte talíře, na dno každého z nich dejte plátek bílého chleba, přelijte polévkou a na vršek položte plátek sýra. Podávejte.

Foto: simmertildone

Jablečná variace na francouzskou cibulačku
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)