Italská mozzarella s rajčátky a hroznovým vínem

Autor | Srpen 9, 2012
942-mozarella

Snadný, výborný a skvěle vypadající zeleninový salát s mozarellou a ovocem, kterému dodají balsamiko a dijonská hořčice neopakovatelnou chuť.

Budeme potřebovat:
200 g mozzarelly (tzv.třešničky) ve slaném nálevu, nejlépe z buvolího mléka
2 lžíce olivového oleje
1,5 lžíce octa balsamico
Špetka soli a pepře
1 drcený stroužek česneku
1 lžička nasekané bazalky
4 lžičky dijonské hořčice
200 g malých cherry rajčátek
200 g hroznového vína, nejlépe bez pecek

Připravíme si dresink:
V misce promícháme olej, balsamiko, česnek a hořčici.

Mozarellu smícháme s cherry rajčátky a hroznovým vínem, zalijeme dresinkem. Při podávání ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Foto: archiv autora

Italská mozzarella s rajčátky a hroznovým vínem
1 hlas, 5.00 prům.hodnocení (94% score)