Indonéské zázvorové kuřátko

Autor | Leden 11, 2013
zazvorove-kure

V tomhle období je dobré konzumovat zázvor v jakékoli podobě. Ochrání vás před chřipkou a nachlazením a jídlu či nápojům dodá příjemně pikantní chuť, navíc vás v lednovém nevlídném čase krásně prohřeje. Nechte si chutnat…

Budete potřebovat:
1 šálek medu
¾ šálku sojové omáčky
¼ prolisovaného česneku (8-12 stroužků)
½ šálku oloupaného a nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 středně velká kuřata naporcovaná na čtvrtky

Postup:
V malé pánvičce svařte na mírném ohni med, sojovou omáčku, česnek a zázvor, dokud se med nerozpustí. Do pekáče nebo velké zapékací misky naskládejte kuře, kůží dolů a zalijte připravenou omáčkou. Nádobu přikryjte aluminiovou fólií a v chladu nechte přes noc marinovat.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vložte pekáč do trouby a pečte 30 minut. Odkryjte, kuřecí porce obraťte kůží nahoru a zvedněte teplotu na 220 stupňů. Pokračujte v pečení dalších 30 minut, nebo dokud nezačne po píchnutí do stehen vytékat čirá šťáva a omáčka nezhnědne.
Podávejte s rýží nebo s kuskusem.

Foto:Foodnet

Indonéské zázvorové kuřátko
2 hlasy, 5.00 prům.hodnocení (96% score)