Hubněte s rybou

Autor | Leden 15, 2013
ryba

Leden je ideální doba pro změnu jídelníčku. Ať už jste se rozhodli zhubnout nebo zdravě jíst, rozhodně by v tom novém neměly chybět ryby. Pak už stačí jen vybrat správnou úpravu… a popřát dobrou chuť!

Budete potřebovat:
4 – 6 rybích filet
2 pálivé papričky, nasekané na drobno (s odstraněnými semínky)
4 stroužky česneku, nasekaného na drobno
šťáva ze dvou citronů
olivový olej
sůl, čerstvě namletý černý pepř

Postup:
Připravte si ryby na velký tác, z jedné i z druhé strany pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou. Část šťávy nechte na pozdější použití.
Posypejte pálivými papričkami a česnekem a jemně vetřete po obou stranách do rybích porcí.
Osolte, opepřete a zvolna opékejte na pánvi s nepřilnavým povrchem. Jak dlouho, záleží na velikosti ryb. Zhruba v půlce pečení je zastříkněte další citronovou šťávou.
Podávejte s celozrnným pečivem a čerstvým zeleninovým salátem.

Foto: donalskehan

Hubněte s rybou
1 hlas, 5.00 prům.hodnocení (94% score)