Gurmánské speciality s asijsko-středomořskou příchutí

Autor | Únor 27, 2012
2044-DSC_0036

V Praze se v minulosti objevila celá řada světových kuchařů, někteří se zastavili jenom na čas, jiní na pořád, ale všichni Praze přinesli zajímavé gurmánské novinky, speciality, směry… Jedním z nich je i izraelský šéfkuchař Eldad Sasson, v jehož umění se snoubí prvky francouzské a asijské kuchyně. Tato, pro někoho překvapivá kombinace nabízí neobvyklé spojení řady chutí, které ve svém souznění poskytují jedinečný kulinářský zážitek.

Eldad, jež kraluje kuchyni v pražském Duplexu, připravil začátkem prosince pro příznivce kvalitní gastronomie jedinečné menu, v němž nechybí rybí speciality, masové speciality, ale také těstoviny spojující Středomoří s asijskými vlivy.

Tak tedy, na co byste měli chuť? Co třeba crudo z mořského okouna s ředkvičkami, cherry rajčátky, koriandrem a chilli – ponzu omáčkou, anebo snad dáte přednost pečenému lososu s miso omáčkou, podávanému s na másle restovaným bok choy a nakládanou asijskou zeleninou.

,,Masožravci“ si nepochybně pochutnají na jehněčích kotletkách s jemnou polentou, baby špenátem a omáčkou z červeného vína.
Milovníci těstovin naopak určitě nepohrdnou například pappardelle s kuřecím masem a limetkovo máslovou omáčkou, zázvorem, česnekem, bazalkou, koriandrem, červenou cibulí, cherry rajčátky, černými olivami a chřestem.

Chybět samozřejmě nemůže ani sladká tečka doplněná vynikající kávou.
Stejně jako kvalitní knihy i kvalitní menu mají své kmotry, v tomto případě se kmotrovských rolí ujali herečka a modelka Nikol Moravcová a sám autor, šéfkuchař Eldad Sasson.
Takže nezbývá, než všem popřát dobrou chuť!

Foto: Jan Nachtigal

Gurmánské speciality s asijsko-středomořskou příchutí
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)