Grilujeme zeleninu

Autor | Červenec 1, 2012
1370-zelenina

Zelenina je nejenom výbornou přílohou k jakémukoli masu, grilovaná zelenina s bílým pečivem navíc poslouží jako ideální předkrm nebo lehká večeře v horkých letních měsících.

Budete potřebovat:
3 červené papriky, překrojené napůl, očištěné
3 cukety, nakrájené na plátky
3 lilky, nakrájené na plátky
12 hub, ideálně portobello
1 svazek chřestu
12 jarních cibulek
¼ šálku + 2 polévkové lžíce olivového oleje
Sůl a čerstvě nastrouhaný pepř
3 polévkové lžíce balzamikového octa
2 utřené stroužky česneku
1 čajová lžička čerstvého řapíkatého celeru, nasekaného
1 čajová lžička čerstvé bazalky, nasekané
1/2 čajové lžičky čerstvé rozmarýny, nasekané

Postup:
Grilovací pánev umístěte na středně rozpálenou plotýnku nebo si připravte gril. Zeleninu potřete ¼ šálkem olivového oleje, jemně osolte a opepřete. Postupně grilujte jednotlivé kousky zeleniny, dokud nezměknou a na povrchu lehce nezhnědnou: 8 – 10 min papriky, 7 minut cukety, lilek a houby, 4 minuty chřest a cibulky. Mezitím si v misce rozmíchejte 2 polévkové lžíce oleje, balzamikový ocet, česnek, celer, bazalku a rozmarýnu dokud se ingredience nespojí, podle chuti osolte a opepřete. Hotovou zeleninu servírujte na talíř, přelijte bylinkovým dresinkem a můžete podávat.

Foto: FoodNet

Grilujeme zeleninu
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)