Grilované ovoce na špejli

Autor | Červenec 12, 2012
1369-kebab

I večerní grilování můžete zakončit dezertem. Abyste zůstali styloví, zkuste grilované ovoce. U nás tato úprava ještě stále není příliš rozšířená, což je škoda, protože kdo jednou ochutná, ochutnává napořád…

Základní surovinu pro marinádu na grilované ovoce tvoří med. Ten můžete dochutit buď kořením pro sladkou kuchyni – vanilka, skořice, hřebíček, ale také pro slanou – česnek, bílý pepř, rozmarýn apod. Ke grilování se hodí jakékoli vyzrálé ale pevné plody.

Budete potřebovat:
2 pevné zralé švestky nakrájené na 6 klínků
1 šálek ananasových kousků
med

Postup:
Předehřejte gril na střední stupeň. Švestky a kousky ananasu napíchejte na špejle, které jste před tím namočili alespoň na 30 minut do vody. Umístěte je na gril lehce potřený olejem a z každé strany grilujte alespoň 3 minuty, nebo dokud ovoce nezměkne a lehce nezhnědne. Před podáváním přelijte medem.

Foto: FoodNet

Grilované ovoce na špejli
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)