Grilovaná hruška se skořicovým sabayone a brusinkami

Autor | Říjen 26, 2012
1913-grilovana-hruska

Na gril patří nejenom šťavnaté maso, ale také ovoce. Ideálně se hodí pevné produkty, jako například hrušky. Přelité omáčkou mohou tvořit vrchol večerní party.

Ingredience:
4 hrušky
100 g másla
50 g moučkového cukru
2 polévkové lžíce medu

Na sabayone:
2 žloutky
100 ml dezertního vína
1 skořice
100 g cukru

Na brusinkovou směs:
150 g sušených brusinek
200 ml brusinkového džusu
50 g cukru

1. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Rozpůlené hrušky pokapeme medem, moučkovým cukrem a potřeme máslem. Zabalíme do alobalu, položíme na gril a na středním ohni ugrilujeme do měkka.
2. Žloutky smícháme s cukrem, vínem a skořicí. Na mírném ohni za stálého míchání směs vyšleháme do husté pěny.
3. Sušené brusinky namočíme na 2 hodiny do brusinkového džusu. Přecedíme, do džusu přidáme cukr a svaříme ho na požadovanou hustotu. Přidáme brusinky a směs vychladíme.
4. Hrušku vybalíme z alobalu a podáváme s brusinkovou směsí a napěněným sabayone.

Foto a zdroj: Americkébrusinky.cz

Grilovaná hruška se skořicovým sabayone a brusinkami
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)