Glazírované kuřátko s broskvovou glazurou

Autor | Listopad 10, 2012
841-kure-broskve

Pečené nebo grilované kuřecí maso glazírované glazurou z broskví, křenu, octa a zázvoru zaujme neobvyklým spojením chutí.

Budeme potřebovat:
4 zadní kuřecí čtvrtky
1/2 šálku konzervovaných broskví, nakrájených na větší kusy
1 polévková lžíce bílého vinného octa
1 polévková lžíce strouhaného křenu
1 polévková lžíce čerstvě strouhaného zázvoru
sůl
hrubě mletý pepř

Kuřecí čtvrtky přesekneme, případně odstraníme kůži. Osolíme a opepříme a zvolna pečeme v troubě.

V kastrůlku smícháme broskve, křen, zázvor a vinný ocet, osolíme a opepříme podle chuti. Krátce zvolna povaříme, až se ingredience spojí a broskve se lehce rozvaří. Vzniklou omáčkou potíráme maso během pečení. Pokud budeme kuřecí díly grilovat, je nutné dávat pozor na teplotu, protože omáčka obsahuje cukr, který se snadno připaluje.

Po upečení maso ještě jednou potřeme omáčkou a zabalíme do alobalu, kde ho necháme asi 15 minut odpočinout. Podáváme přelité sladkokyselou omáčkou, doplnit můžeme grilovanou zeleninu.

foto -net-

Glazírované kuřátko s broskvovou glazurou
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)