Fazolkový salát s brusinkami

Autor | Říjen 15, 2012
1535-fazolovy-salat

Dnes tu máme méně obvyklý recept – kombinaci sušených brusinek a fazolek. Nejenom, že obě základní chutě spolu báječně souzní, ale salátek navíc vypadá atraktivně i na pohled. Dopřejte si před dlouhou zimou pořádnou porci vitamínů…

Budete potřebovat:
(rozpis pro 4 osoby)

100 g přírodního tofu
1 kousek zázvoru velikosti vlašského ořechu
1 chemicky neošetřený citron
sůl, pepř
1 čajová lžička tekutého medu
2 polévkové lžíce olivového oleje
80 g sušených brusinek
600 g zelených fazolek
125 g cherry rajčátek
30 g kalifornských vlašských ořechů
trocha řeřichy

1. Tofu nakrájejte na kostičky. Oloupejte zázvor a nastrouhejte ho. Omyjte citron a nastrouhejte polovinu kůry, šťávu vymačkejte. Smíchejte citronovou šťávu se solí, pepřem, medem, zázvorem, citronovou kůrou a olivovým olejem. Do mísy přidejte tofu a brusinky a přelijte marinádou. Nechte 15 minut marinovat.
2. Omyjte zelené fazolky, očistěte je a v případě potřeby je nakrájejte na menší kousky. Vařte v osolené vodě asi 10-12 minut. Fazolky slijte, prudce zchlaďte a nechte okapat.
3. Omyjte rajčata a nakrájejte je na měsíčky. Vlašské ořechy nasekejte nahrubo a krátce je nasucho opražte.
4. Vmíchejte fazolky, rajčata a vlašské ořechy do směsi tofu a brusinek. Znovu ochuťte solí a pepřem. Na piknik dejte salát do uzavíratelné krabice a posypte ho trochou řeřichy.

Doba přípravy: zhruba 30 minut

Výživové hodnoty v jedné porci:
Energie: 222 kcal / 932 kJ Bílkoviny: 7,1 g Tuky: 11,7 g Sacharidy: 24 g

Foto: Americké brusinky.cz

Fazolkový salát s brusinkami
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)