Dýňové rizoto

Autor | Říjen 3, 2013
1011-dynove-risoto

Platí obecné pravidlo, že ovoce či zeleninu bychom měli konzumovat především v době jejich sklizně, kdy obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Během podzimu má proto ,,zelenou“ dýně. Kromě dnešního rizota jsme pro vás připravili i několik dalších dýňových pochoutek…

Budeme potřebovat:
5 šálků hovězího nebo kuřecího vývaru
2 šálky rýže arborio
2 šálky dýně nakrájené na malé kostičky, zbavené semínek
1 a ½ šálků dýňového pyré
½ středně velké žluté cibule, nasekané na drobno
½ šálku nasekané čerstvé bazalky
½ šálku nastrouhaného parmazánu
2 polévkové lžíce olivového oleje

Postup:
Rozehřejte troubu na 180 stupňů, mřížku umístěte doprostřed. Do zapékací misky vlijte olej, přidejte rýži, nakrájenou dýni, pyré a cibuli. Ochuťte solí, čerstvě nastrouhaným černým pepřem a vše řádně promíchejte. Přikryjte alobalem a zapékejte asi 35 minut, dokud se veškerá tekutina nevstřebá. Před podáváním ozdobte bazalkou a parmazánem.

Foto: Foodnet

Dýňové rizoto
1 hlas, 3.00 prům.hodnocení (74% score)