Domácí vaječný likér

Autor | Prosinec 16, 2012
vajecny-liker

Umíte si představit Vánoce bez vaječného likéru? My tedy ne. A co teprve domácí ,,vaječňák“. Chuť a vůně kvalitních surovin je natolik lákavá, že často nevydrží ani do Vánoc. Ještě že je náš recept tak náramně jednoduchý…

celkový čas: 12 min., čas přípravy: 1 min.

Suroviny pro 4 porce:
6 kusů žloutků
200 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
250 g kondenzovaného mléka
250 g rumu

Příprava:

1. Do mixovací nádoby nasaďte metličku.
2. Přidejte žloutky, cukr, vanilkový cukr a zahřívejte 6 min./70 °C/rychlost 3.
3. Přidejte rum a mléko a ohřívejte 5 min./70°C/rychlost 3.
4. Přelijte do láhve a nechejte vychladnout.

Recept je připravený s pomocí kuchyňského přístroje Thermomix.

zdroj a foto: Thermomix/Vorwerk

Domácí vaječný likér
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)