Doma a chutně…

Autor | Leden 22, 2013
priloha

…si připravte PIKANTNÍ POMERANČOVOU PŘÍLOHU, která je vynikající např. ke kachně nebo huse. Kachna a pomeranče se totiž báječně doplňují, protože nakyslost ovoce ladí s chutí masa.

PIKANTNÍ POMERANČOVÁ PŘÍLOHA

Budete potřebovat:

na 600 g

5 velkých pomerančů
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 pokrájená velká cibule
2 jablka (například odrůdy Bramley), oloupaná, zbavená jádřinců a pokrájená
semínka z 8 kardamomů
1 lžička černých hořčičných semínek
½ lžičky mletých hřebíčků
150 g světlehnědého třtinového cukru
300 ml jablečného octa

Postup:
Oloupejte pomeranče a kůru pokrájejte na proužky asi 5 mm široké a dejte je stranou. Ostrým nožem zbavte pomeranče bílé kůžičky pod kůrou a rozeberte je na dílky.
V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli doměkka. Přidejte jablka, kardamom, hořčičná semínka a 5 minut všechno poduste.
Přidejte do hrnce dílky pomerančů, pomerančovou kůru, zbývající ingredience a duste vše při mírné teplotě 40 minut. Pak všechno vložte do sterilizovaných sklenic a nechte směs vychladnout. Dejte do ledničky, kde směs vydrží až 6 měsíců.
Podávejte ke studenému kachnímu nebo husímu masu jako přílohu nebo v sendviči.

Doma a chutně ale můžete vařit mnohem víc. A to s pomocí publikace KONZERVOVÁNÍ A ZAVAŘOVÁNÍ ze série DOMA A CHUTNĚ, kterou v letošním roce vydalo nakladatelství Metafora.
Pokud nostalgicky vzpomínáte na babiččiny domácí zavařeniny, kterými voněla celá spíž, nemusíte zůstat jenom u toho. S touto knihou se lehce naučíte vyrábět klasické džemy, ale i želé, sušené a kandované ovoce, nakládanou zeleninu, ovocná vína, kečupy a další lahůdky. Kromě toho ještě ušetříte a navíc budou vaše výrobky mnohem zdravější, než ty kupované. Najdete tu také množství výborných a nápaditých receptů, ve kterých své domácí výrobky můžete hned použít.

Foto a zdroj: Metafora




Doma a chutně…
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)