Čas pro růžičkovou kapustu

Autor | Říjen 8, 2013
1074-1

Na podzim by se v našem jídelníčku rozhodně měla objevit růžičková kapusta. Její specifická chuť sice nemusí každého nadchnout, ale ve spojení s dalšími ingrediencemi je doslova královnou všech možných chuťových variací. Nelze také nepřipomenout její dietetické vlastnosti a složky pozitivně ovlivňující náš organismus.

Fanoušci růžičkové kapusty nepochybně přivítají tento rychlý recept originální italské chuti:

Budeme potřebovat:
25 dkg růžičkové kapusty, očištěné, překrojené na půl
8 plátků pancetty (italské šunky)
4 stroužky česneku
Olivový olej
½ červené cibule, nakrájené na plátky
1 plátek chleba

Postup:
1. Do ohnivzdorné nádoby vsypte růžičkovou kapustu, 3 prolisované stroužky česneku, přidejte 2 polévkové lžíce olivového oleje a nechte zapékat v troubě cca 40 minut při 350 stupních.
2. Mezitím ve velké pánvi rozehřejte čtvrt šálku olivového oleje a z obou stran na něm osmažte plátek chleba. Po té odložte stranou.
3. Jakmile jsou kapustičky hotové, do stejné pánve, kde jste opékali chléb, přidejte cibuli a smažte cca 3 minuty, dokud nezačne sklovatět. Přidejte pancettu a opékejte další minutu.
4. Přidejte kapustičky a zahřívejte opět cca 3 minuty. Odstraňte z ohně.
5. V mixéru rozemelte chléb a jeden až dva stroužky česneku.
6. Kapustičkovou směs servírujte na talíře, na každou porci přidejte lžíci chlebového mixu, zastříkněte olivovým olejem a můžete podávat.

 

Foto: Diana Bauman

Čas pro růžičkovou kapustu
1 hlas, 4.00 prům.hodnocení (84% score)