Cabernet Sauvignon – král červených vín

Autor | Prosinec 11, 2012
1114-cabsauv-glass-m-m

Nejenom během vánočních svátků by ve vaší vinotéce neměl chybět Cabernet Sauvignon, mohutné, strukturované víno, chutnající a vonící po ovoci, temné jako noc a s každým dalším rokem více elegantní.

Každé víno má své specifické vlastnosti, které ho předurčují k určitému typu jídla. Pokud tedy sáhnete ve vinotéce pro Cabernetu Sauvignon, připijte si jím k:
- dušenému hovězímu
- roštěnkám
- grilovanému červenému masu
- tučnější drůbeži
- kořeněnému steaku a omáčkám s černým pepřem
- marinádám se sojovou omáčkou

Zakružte skleničkou a vnímejte okouzlující vůni tohoto pevného šťavnatého vína. Kromě jiného v něm můžete ucítit švestky, ostružiny a černý rybíz. Občas se v něm objevují i stopy fialek nebo okvětních plátků růží a často máty, kávy a eukalyptu nebo cedru. V chuti pak lze vnímat výrazné taniny, které víno předurčují k dlouhému zrání.

Hledejte vlastní styl
Některé Cabernety jsou určené k okamžité konzumaci, ostatní potřebují nějaký čas k tomu, aby dospěla a rozvinula se do krásy. Proto při nákupu žádejte informace o daném typu a době, během které je vhodné je vypít.

Foto: James Carrier

Cabernet Sauvignon – král červených vín
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)