Asijská kuřecí polévka s rýží

Autor | Listopad 15, 2012
1053-polevka

Houby, čínské zelí, zázvor, sójová omáčka a rýže udělají z obyčejného kuřecího vývaru asijskou specialitu a navíc vás v tomto nevlídném podzimním počasí báječně zahřejí. Přidané ingredience jako zázvor, česnek a zelí navíc posílí imunitu, takže vás ochrání i proti sezónnímu nachlazení.

Budeme potřebovat:
kuřecí vývar
150-200g nakrájených kuřecích prsou
2 šálky nakrájených hub (např. Shiitake nebo černé houby)
2 středně velké mrkve, nakrájíme na proužky
1 střední, nakrájená cibule
2 lžíce sojové omáčky
2 čajové lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
4 stroužky rozmačkaného česneku
1 šálek nakrájeného čínského zelí
1 šálek vařené rýže
2 lžičky máčeného škrobu

Do kuřecího vývaru dáme zeleninu, houby, sojovou omáčku, zázvor a česnek. Zvolna vaříme asi 30 minut, přidáme rýži a nakrájené zelí, dovaříme ještě asi 5 minut, nakonec přidáme máčený škrob – už nevaříme.

Foto: Foodnet

Asijská kuřecí polévka s rýží
1 hlas, 5.00 prům.hodnocení (94% score)