Asijská kuchyně – jak připravit sladkokyselou omáčku

Autor | Září 3, 2012
1024-sladkokysela-omacka

Tato omáčka skvěle doprovodí méně výrazné druhy masových a rybích pokrmů. Lze ji připravit i dopředu, takže ji s přehledem můžete zařadit do kategorie – ,,když přijde nečekaný host“…

Budete potřebovat:
1 polévkovou lžíci olivového oleje
1 červenou papriku, nakrájenou na tenké proužky
½ šálku rybízového rosolu, pokud je málo sladký, přidáme lžičku cukru
¼ šálku bílého vinného octa
½ čajové lžičky soli
¼ čajové lžičky rozdrcených červených papriček

Příprava:
Ve velkém kastrolu nebo pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou červenou papriku a vařte asi dvě minuty.
Přidejte rosol, ocet, sůl, červené papričky a přiveďte k varu. Vařte, dokud omáčka nezačne houstnout, cca 2-3 minuty.

Foto: Q.Bacon

Asijská kuchyně – jak připravit sladkokyselou omáčku
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)