111 nejlepších pivních receptů inspirovaných tradiční českou kuchyní

Autor | Září 28, 2010
1091-Pivni-kucharka_obalka

O tom, že se řadíme k pivním velmocím, asi netřeba polemizovat. Pivo nejenom pijeme, ale také jsme objevili jeho třetí rozměr v kuchyni. Lahodné pokrmy připravené na pivě patří ke gastronomickým lahůdkám. Pokud jste příznivci tohoto báječného a zdravého moku, zalistujte s námi v dnešní kuchařce…

Pivní kuchařka 111 nejlepších pivních receptů inspirovaných tradiční českou kuchyní, figuruje pod vlajkou vydavatelství CPress, které ji před pár týdny úspěšně uvedlo na český a slovenský trh.

Kuchařka, která vás dostane

Jak již název napovídá, základní ingrediencí každého receptu je pivo. Jídla, která si můžete s Pivní kuchařkou připravit, jsou přizpůsobena chutím a gastronomickým zvyklostem v našem regionu.
Recepty, jsou rozděleny do čtyř základních kategorií – předkrmy, polévky, hlavní jídla a moučníky tak, aby sloužily jako kompletní pivní menu.
Hlavní jídla, jsou dál selektována podle druhu masa (včetně drůbeže a ryb), ze kterého chcete pokrm připravit. Autorky publikace myslely také na vegetariány, a tak do této sekce zařadily i zeleninové a bezmasé recepty.
Recepty nejsou náročné na přípravu a jsou sestaveny z dostupných ingrediencí.

Pivní kuchařka 111 nejlepších pivních receptů inspirovaných tradiční českou kuchyní je velkorysou a velice chutnou ukázkou nekonečné kreativity a kuchařského mistrovství, které dokážou dát nejpopulárnějšímu českému nápoji – pivu, mnoho chutí i podob.

Pivní inspirace

Jako malou ochutnávku, jsme pro vás sestavili menu z vybraných pivních receptů:

• Polévka – Hrachový kotlík s vinnou klobásou
• Hlavní jídlo – Kuře na cibulce
• Zeleninové jídlo – Pečené brambory v alobalu
• Moučník – Citrónový nákyp s pivním šodó

Úspěšné propojení
Zrod každého díla je doprovázen myšlenkou. Za vznikem knižní publikace Pivní kuchařka 111 nejlepších pivních receptů inspirovaných tradiční českou kuchyní, stojí dvě autorky, Lenka Heroldová a Natalie A. Rollko, které se svým projektem oslovily profesionály ve svém oboru, společnosti Vyšehrad 2000 a vydavatelství CPress.

O vysokou úroveň receptů včetně fotografií jídel se postaral specialista na cateringové služby a gastronomii, Vyšehrad 2000. Ten k realizaci i k odborné garanci všech pivních receptů přizval jednoho ze svých nejlepších šéfkuchařů, Jaroslava Hájka, který patří mezi přední gastronomické profesionály.

Foto: Cpress


111 nejlepších pivních receptů inspirovaných tradiční českou kuchyní
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)